Nyheter

Sessongen 2014-2015

 

En nyhetsoppdatering for sessongen

Harejakt i Ravnkleva 25. nov.

Jeg var morrastrøtt i dag, og drøyde vel litt lenge før jeg sto opp. Hadde en avtale med Peder om at vi skulle prøve i Ravnkleva i dag, og var på plass rett før kl 10. Var noe sinnsykt med revespor der, så jeg hadde ikke helt troen på at det skulle bli harelos i dag, men vi gikk opp i vestkant av eiendommen, og det tok vel ca 15 min, så var Nadja i fot. Hun brukte under 5 min på den før hun tok ut. Losen gikk trangt oppi berget der. På radio ble vi enige om at vi måtte opp i berget skulle vi få haren. Peder sa til slutt jjjaaaa, og så smalt det omtrent samtidig. Da hadde haren kommet inn på 10 meter, og der ble den. Lostiden i dag var nesten på en og en halv time, hvor det var noen småtap som hun fant ut av ganske raskt. Alt i alt en perfekt dag i skogen. Og grattis til Peder med sin første hare.

Harejakt i høysvedalen 7. des

 

I løpet av morgenkvisten hadde det snødd en cm eller to, men vi bestemte oss for å prøve Kejo i dag. Kejo kom raskt i fot, men etterhvert viste det seg at haren hadde løpt sinnsykt langt i løpet av natten. Kejo drev på men fikk ikke ut. Like før vi skulle gi oss, ville jeg til slutt sjekke noen spor som så litt ferskere ut enn de andre. Kejo ble satt på, og etter en liten stund var det uttak. Etter en sving nerom kjeversmyra kom haren over høyda og mot oss. Den kom rett på Robin, men det ble for langt hold til at han fikk skutt. Jeg hadde den på 30 m, men jeg så den ikke. Til slutt kom haren på Erland, og dermed var det dot. Dagens lærdom: Man skal aldri gi opp, selv om det ser vanskelig ut :-)

Revejaktprøve på Budor 11. januar

 

I dag var Kejo på revejaktprøve på Budor. Etter nesten full tid gikk reven flere kilometer på vei, for så å krype inn under en koie. Jaktprøvedommeren mente vi like godt kunne forsøke å ta reven, så vi fikk tak i det lokale revejaktlaget på løten som kom med terrier. Tok ikke mer enn 5 min så var reven ute, og endte sine dager der. Med 20 min tillegg pga los i berg, fikk Kejo 1 premie. Nå mangler han bare en 1 premie til, så er jaktchampionet på rev i boks.

 

Harejakt med dot

 

Et forsøk på å lage en liten filmsnutt. Dårlig lyd gjør at det er vanskelig å høre losen. Dette er Kejos første hare denne sessongen.

 

28.10.2014:

Nadja utvikler seg raskt.

 

I dag har Nadja jaget hare i ca en time. Etter 20 minutter gikk losen ca 500meter på vei, før haren hoppet av. Dette klarte hun bra, men brukte litt tid for å finne avhoppet. Etterpå gikk losen opp i høyden hvor haren gjorde noen triks som hun ikke klarte å finne ut av. Jeg syntes hun utvikler seg raskt for tiden. Endringen fra å være en konglebærer til å bli en jakthund det er morro å jakte med, har skjedd på bare noen få uker.

 

 

Kejo som 40 kilos hi hund

Revelosen med Kejo endte ved dette hiet. På peileren så jeg at losen stoppet opp, for deretter å miste satelittkontakt. Da Bruttern og Fattern kom fram til hiet, så de ingen hund, men det sprutet sand ut av hi åpningen. Kejo var ganske langt inn, men fattern klarte å fa tak i halen på Kejo, slik at han fikk dratt han ut.

Revejakta helga 22-23 nov.

Jaktlykken sto oss bi denne helgen. Morro med siste reven hvor både Desiree og Dina var med på posten ved gamle minkgarden ved syringsveien.

Hare og revejakt med russisk støver

 

Kali

Sliten hi hund

 

 

 

 

 

Russisk støver

 

Hvorfor jeg valgte russisk støver.

 

Er tryggere å jakte med inne i ulvesona..

 

Takler ekstreme værforlhold som kulde og dyp snø. Robuste labber som tåler mye.

 

Er en god jakthund etter både hare og rev.

 

 

 

Sessongen 2016-2017

 

En begivenhetsrik helg

Dette var helga hvor Desiree virkelig var nære å felle sin første hare. Bare litt uflaks med sikring ++, gjorde at hun ikke fikk den. Men vi lærer hele tiden. Det ble da iallefall en hare på oss, selv om antall nesten sjangser skulle tilsi mange flere.

Sessongen 2015-2016

Da er vi igang igjen...Yess :-)

Sessongåpning ved Syringa 12.september.

Da er sessongen endelig igang igjen.

 

 

 

Nadja har fått en svart storesøster.

 

Kali og Nadja bor sammen.