Nyheter

Litt bilder fra høsten 2020Russisk støver


Hvorfor jeg valgte russisk støver.


Er tryggere å jakte med inne i ulvesona..


Takler ekstreme værforlhold som kulde og dyp snø. Robuste labber som tåler mye.


Er en god jakthund etter både hare og rev.
Desiree sin første hare for Kejo, og Kejos aller siste.

Høsten så langt

Alle valpene er solgt, og jaktsessongen har hittil gått ganske bra. Desiree har skutt 3, Fattern 1 og Ingar 4 harer. I dag fikk vi 8. haren for Nadja i høst. Ble dramatisk da jeg klarte å skadeskyte haren i grustaket. Etter dette var det som om haren luktet mye dårligere, men så på peileren at nadja brukte mye tid ved et gammelt uthus. Da jeg kikket under, så jeg at haren lå der. Ble avlivet med CZen. Området ovenfor røbuknappen har mye haret, og losen vil alltid gå ned i grustaket av en eller annen grunn.

Det er også mye traktkantarell i høst. Vi har funnet masse på hver eneste jakttur vi har vært på. En fantastisk smakfull sopp.


Valpene vokser raskt

Helt utrolig hvor fort de vokser. Om noen dager nå forventer vi at de åpner øynene for første gang.

6 dager gamle

I dag har valpene hatt besøk av Erika. Hun syntes nok det var mye mer spennende en valpene syntes. De gjør stort sett to ting, og det er soving og spising. I dag er de 6 dager gamle, og alle er sunne og friske.

8 valper ble født 27. mai

8 valper ble født helt uten noen som helst komplikasjoner den 27. mai. Det ble 4 hanner og 4 tisper. Helt utrolig å se hvordan instinktene fungerer hos både mor og valper. Selv om Nadja aldri har hatt valper før vet hun nøyaktig hva hun skal gjøre. Hun er kjærlig og omsorgsfull, og valpene kunne ikke hatt en bedre mor. Alle valpene er sunne og friske, og det ser ut til at de øker normalt i vekt.

Ultralyd på fredag

Sist fredag var vi på ultralyd med Nadja for å sjekke om hun tok seg etter paringen. Gledelig nok var beskjeden fra dyrlegen at dette ser ut til å bli et stort kull. Noen av embryoene vi nok som vanligst  resorberes og bli borte, men likevell blir nok kullet stort. Hitill er en hann hund og en tispe bestilt. Ønsker du deg russerstøvervalp fra merriterte foreldre og meget gode linjer, ta kontakt med Ingar på mob 46668180.

Snart blir det valper

Da har Kejo og Nadja blitt paret og valper forventes i månedskiftet Juli/August. Så vidt vi vet er dette første gang i Norge at begge foreldre er premiert med 1.ÅP på hare. Kejo har desuten 1.ÅP på rev. Vi forventer derfor stor interesse for valpene, så det kan være lurt å reservere tidlig.

Ved interesse ta kontakt med Ingar mob 46668180

Sessongen 2017-2018

Da var denne sessongen over. Mange fine jaktopplevelser og nydelige loser, selv om vi i starten hadde ett uhell med Nadja. Hun fikke en pinne i øyet under los, men fortsatte likevell å jage til vi fikk tak i henne. Pinnen satt et par sentimenter inn i tårekanalen, men heldigvis ble ikke øyet skadet. Syntes hun jagde dårligere i en periode etter dette, men det har heldigvis kommet seg nå.

Desiree har denne sessongen skutt sinde to første harer. Dette var store opplevelser for henne, da hun tidligere har vært litt uheldig.

Sessongen ble avsluttet med rasemesterskap i haltdalen hvor Nadja jagde inn til 1. ÅP.

Nå som både Kejo har flere første premier på både hare og rev, og Nadja er premiert med første på hare, planlegger vi kull med denne kombinasjonen. Det er ikke ofte vi har kull i norge hvor begge foreldre er premiert med 1. premie på jakt, så dette kan bli spennende. Om folk ønsker å sette seg på venteliste er det bare å sende oss PM på messenger, eller ringe 46668180.

Sessongen 2016-2017


En begivenhetsrik helg


Dette var helga hvor Desiree virkelig var nære å felle sin første hare. Bare litt uflaks med sikring ++, gjorde at hun ikke fikk den. Men vi lærer hele tiden. Det ble da iallefall en hare på oss, selv om antall nesten sjangser skulle tilsi mange flere.

Sessongen 2015-2016

Da er vi igang igjen...Yess :-)

Revejaktprøve på Budor 11. januar


I dag var Kejo på revejaktprøve på Budor. Etter nesten full tid gikk reven flere kilometer på vei, for så å krype inn under en koie. Jaktprøvedommeren mente vi like godt kunne forsøke å ta reven, så vi fikk tak i det lokale revejaktlaget på løten som kom med terrier. Tok ikke mer enn 5 min så var reven ute, og endte sine dager der. Med 20 min tillegg pga los i berg, fikk Kejo 1 premie. Nå mangler han bare en 1 premie til, så er jaktchampionet på rev i boks.

Harejakt i høysvedalen 7. des


I løpet av morgenkvisten hadde det snødd en cm eller to, men vi bestemte oss for å prøve Kejo i dag. Kejo kom raskt i fot, men etterhvert viste det seg at haren hadde løpt sinnsykt langt i løpet av natten. Kejo drev på men fikk ikke ut. Like før vi skulle gi oss, ville jeg til slutt sjekke noen spor som så litt ferskere ut enn de andre. Kejo ble satt på, og etter en liten stund var det uttak. Etter en sving nerom kjeversmyra kom haren over høyda og mot oss. Den kom rett på Robin, men det ble for langt hold til at han fikk skutt. Jeg hadde den på 30 m, men jeg så den ikke. Til slutt kom haren på Erland, og dermed var det dot. Dagens lærdom: Man skal aldri gi opp, selv om det ser vanskelig ut :-)

Harejakt i Ravnkleva 25. nov.

 

Jeg var morrastrøtt i dag, og drøyde vel litt lenge før jeg sto opp. Hadde en avtale med Peder om at vi skulle prøve i Ravnkleva i dag, og var på plass rett før kl 10. Var noe sinnsykt med revespor der, så jeg hadde ikke helt troen på at det skulle bli harelos i dag, men vi gikk opp i vestkant av eiendommen, og det tok vel ca 15 min, så var Nadja i fot. Hun brukte under 5 min på den før hun tok ut. Losen gikk trangt oppi berget der. På radio ble vi enige om at vi måtte opp i berget skulle vi få haren. Peder sa til slutt jjjaaaa, og så smalt det omtrent samtidig. Da hadde haren kommet inn på 10 meter, og der ble den. Lostiden i dag var nesten på en og en halv time, hvor det var noen småtap som hun fant ut av ganske raskt. Alt i alt en perfekt dag i skogen. Og grattis til Peder med sin første hare.

Revejakta helga 22-23 nov.

 

Jaktlykken sto oss bi denne helgen. Morro med siste reven hvor både Desiree og Dina var med på posten ved gamle minkgarden ved syringsveien.

Kejo som 40 kilos hi hund

 

Revelosen med Kejo endte ved dette hiet. På peileren så jeg at losen stoppet opp, for deretter å miste satelittkontakt. Da Bruttern og Fattern kom fram til hiet, så de ingen hund, men det sprutet sand ut av hi åpningen. Kejo var ganske langt inn, men fattern klarte å fa tak i halen på Kejo, slik at han fikk dratt han ut.

28.10.2014:

Nadja utvikler seg raskt.


I dag har Nadja jaget hare i ca en time. Etter 20 minutter gikk losen ca 500meter på vei, før haren hoppet av. Dette klarte hun bra, men brukte litt tid for å finne avhoppet. Etterpå gikk losen opp i høyden hvor haren gjorde noen triks som hun ikke klarte å finne ut av. Jeg syntes hun utvikler seg raskt for tiden. Endringen fra å være en konglebærer til å bli en jakthund det er morro å jakte med, har skjedd på bare noen få uker. 
Nadja har fått en svart storesøster.


Kali og Nadja  bor sammen.